Визначено проекти Бюджету участі на голосування

На засіданні Координаційної ради з впровадження Бюджету участі Слобожанської ТГ, яке відбулося 15 червня 2021 року, здійснено відбір проектів для голосування.

На засідання були запрошені представники профільних підрозділів виконавчих органів селищної ради, які звітували про результати оцінювання проектів на їх відповідність вимогам Положення про Бюджет участі, представники старостинських округів, автори окремих проектів.

Голова Координаційної ради Світлана Вусик зазначила, що закінчився ще один з етапів Бюджету участі – оцінювання профільними підрозділами проектів.

Всі проєкти є важливими для своїх населених пунктів, адже спрямовані на вирішення конкретних проблем.


Всього в електронній системі «Громадський проект» зареєстровано 

45 проектів на загальну суму  майже 11,0 млн грн., але до голосування будуть допущені ті проекти, які відповідають вимогам чинного законодавства та  Положенню про Бюджет участі. 

Координаційна рада розглянула висновки та зауваження профільних структурних підрозділів до всіх проєктів щодо можливості їх реалізації у 2022 році за кошти селищного бюджету. 

В ході обговорень керівники профільних підрозділів виконавчих органів селищної ради повідомили про результати оцінювання проектів за закріпленими напрямками роботи. Активними співдоповідачами були автори проектів та старости старостинських округів громади. 


По проектах категорії «Культура» доповідав начальник відділу культури, туризму та інформаційної політики Роман Гамасенко. Члени Координаційної ради одноголосно допустили до голосування всі 11 проектів, які подали мешканці.


По проектах категорії «Охорона здоров’я» доповідала директорка КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Слобожанської селищної ради Світлана Проскурня. За рішенням Координаційної ради всі 2 проекти в даній категорії пройшли до наступного етапу – голосування. 


В категорії «Соціальний захист населення» було подано 1 проект. Про результати оцінювання доповідала директорка КЗ «Центр надання соціальних послуг» Слобожанської селищної ради Любов Бут. За рішенням Координаційної ради проект було допущено до голосування. 


 В категорії «ІТ, безпека та громадський порядок» було подано 3 проекти. Про результати оцінювання доповідав начальник відділу інформаційних технологій та електронного урядування Руслан Овчинников. Всі 3 проекти допущено до подальшого голосування. 


В категорії «Освіта» було подано 12 проєктів, в категорії «Спорт» - 2 проєкти. Про результати оцінювання доповідав начальник гуманітарного відділу Микола Шеремет. До подальшого голосування допущено до голосування 10 проєктів, відхилено – 2 проекти в категорії «Освіта». 


В категорії «Інфраструктура» було подано 14 проєктів. Про результати оцінювання доповідала головний спеціаліст відділу з питань ЖКГ, благоустрою та розвитку інфраструктури Вікторія Крючкова. Координаційна рада прийняла рішення допустити до голосування 12 проєктів, відхилити – 2 проекти. 

Отже, за рішенням Координаційної ради до голосування було допущено 40 проєктів на суму понад 9,6 млн грн., що складає майже 89% від загальної кількості поданих проектів, відхилено 5 проектів на суму понад  1,4 млн грн. По кожному з відхилених проектів було надано ґрунтовні пояснення. 

Щиро вдячні всім авторам проектів, які поділилися своїми ідеями, як зробити нашу громаду ще більш комфортною, розумною, здоровою, культурною, безпечною  та привабливою. 

Вже з 18 червня по 17 липня 2021 року (включно) триватиме голосування мешканців Слобожанської громади за проєкти в електронній системі «Громадський проєкт». Крім того, мешканці громади та зареєстровані внутрішньопереміщені особи, можуть віддати свої голоси в паперовому вигляді, звернувшись до пунктів голосування:

Тож, перемога проєктів буде цілком залежати від результатів голосування. Мінімальна кількість голосів за проєкт – 120. Можемо лише констатувати, що всі населені пункти готові перемагати. Тому вже зараз авторам варто організувати мешканців своїх населених пунктів для  проведення активного голосування.  

Запрошуємо всіх небайдужих мешканців громади долучитись до голосування. Зі змістом поданих проєктів та ходом голосування можна ознайомитися на сайті https://slobozhanske.pb.org.ua/.

Визначено пункти для голосування в паперовому вигляді:

№ п/п

 

Назва установи

Адреса

Режим роботи

Відповідальний

пункту голосування / посада

1.

Центр надання адміністративних послуг

Слобожанської селищної ради

смт Слобожанське,

вул. Будівельників, 18

пн., ср., чт. - з 08.00 до 17.00              

вт. – з 08.00 до 20.00

пт. – з 08.00 до 15.45   

перерва – з 12.00 до 12.45

сб. – нд. – вихідні

ОЛІЙНИК Тетяна Володимирівна

начальник ЦНАП

2.

КЗ «Молодіжний центр

«СМАРТ» Слобожанської

селищної ради»

смт Слобожанське,

вул. Теплична, 23

пн. - з 09.00 до 18.00                                 вт., ср., чт. – з 09.00 до 20.00

сб. – з 12.00 до 19.00,     

перерва – з 12.00 до 12.45

нд. – вихідний

РИБАЛКО Мирослава Петрівна                 

директор КЗ «Молодіжний центр

«СМАРТ» Слобожанської

селищної ради»

3.

Будинок культури в селі Степове 

с. Степове,

вул. Робоча, 14

пн. – сб. - з 09.00 до 18.00

перерва – з 13.00 до 14.00

нд. – вихідний

КІМ Ірина Василівна

завідувач Будинку культури в селі Степове 

4.

Балівський старостат

ЦНАП

с. Балівка,

вул. Центральна, 47

пн., вт., ср., чт. - з 08.00 до 17.00              

пт. – з 08.00 до 15.45   

перерва – з 12.00 до 12.45

сб. – нд. – вихідні

ЧЕРНЕНКО Наталія

Григорівна

адміністратор ЦНАП

5.

Олександрівський старостат

ЦНАП

 

 

с. Олександрівка,

вул. Центральна, 1

пн., вт., ср., чт. - з 08.00 до 17.00              

пт. – з 08.00 до 15.45

перерва – з 12.00 до 12.45

сб. нд. – вихідний

Чайка Олена Вікторівна

адміністратор ЦНАП

6.

Партизанський старостат

ЦНАП

 

с. Партизанське,

вул. Центральна, 7

пн., вт., ср., чт. - з 08.00 до 17.00              

пт. – з 08.00 до 15.45   

перерва – з 12.00 до 12.45

сб. – нд. – вихідні

Мала Лариса Григорівна

начальник відділу розвитку села Партизанське

Довідково: одна особа може проголосувати лише в одному пункті голосування, не більше ніж за 5 (п’ять) проектів. Голосувати можуть особи, яким на момент голосування виповнилося 16 років.

Для письмового голосування обов’язкова наявність паспорта громадянина України з відміткою про реєстрацію в населених пунктах Слобожанської територіальної громади (смт Слобожанське, с. Балівка, с. Василівка, 

с. Олександрівка, с. Партизанське, с. Степове) або паспорт громадянина України у формі ID-картки з довідкою про реєстрацію місця проживання.

Для внутрішньо переміщених осіб обов’язкова наявність паспорта громадянина України та довідки про взяття на облік внутрішньопереміщеної особи.