Відбулося чергове засідання Координаційної ради з впровадження Бюджету участі

Відбулося чергове засідання Координаційної ради з впровадження Бюджету участі в Слобожанській селищній територіальній громаді в 2019 році.

Відбулося чергове засідання Координаційної ради з впровадження Бюджету участі в Слобожанській селищній територіальній громаді в 2019 році.

На засіданні були розглянуті питання:

1.Презентація реалізованих у 2019 році проектів в рамках Бюджету участі Слобожанської селищної територіальної громади 2018 року.

2.Опрацювання результатів інтернет-опитування щодо внесення змін до Положення про Бюджет участі (громадський бюджет) Слобожанської селищної територіальної громади.

3.Затвердження переліку змін до Положення про Бюджет участі (громадський бюджет) Слобожанської селищної територіальної громади та включення даного питання до черги денної пленарного засідання селищної ради.

4.Обговорення питання щодо запровадження рубрики «Проекти Бюджету участі – від А до Я».  

Слід зауважити, що більшість проєктів, точніше 8, поданих на конкурс Бюджет участі в 2018 році, реалізовані в 2019 році. Вже на фініші реалізація ще двох інфраструктурних проєктів у с. Степове.

Залишився нереалізованим проєкт «Естетичне облаштування водонапірної башти в смт Слобожанському по вул В. Сухомлинського, 52», наразі об’єкт проходить експертизу щодо можливості проведення його реконструкції.

Також проєкт «Встановлення біотуалетів на території Слобожанської ОТГ» не буде втілений, автор його відкликала, адже члени координаційної ради під час обговорень визначилися, що біотуалети не вирішать проблеми, й необхідно встановити в смт Слобожанському  стаціонарний туалет із водовідведенням, врахуванням потреб інвалідів та ін.

Члени координаційної ради та керівники відповідальних структурних підрозділів виконавчих органів селищної ради активно обговорили Положення про Бюджет участі (громадський бюджет) Слобожанської селищної територіальної громади та внесли зміни до цього документу з метою активізації жителів громади щодо вирішення різноманітних проблемних питань.