Відбулось чергове засідання Координаційної ради з впровадження Бюджету участі Слобожанської селищної територіальної громади

Члени Координаційної ради з впровадження Бюджету участі на своєму засіданні, яке відбулося 28 серпня 2019 року, визначили проекти-переможці за результатом громадського голосування, що тривало з 01 по 21 серпня цього року.

На засіданні Координаційної ради визначено перелік 

проектів-переможців за результатом голосування

                    Члени Координаційної ради з впровадження Бюджету участі на своєму засіданні, яке відбулося 28 серпня 2019 року, визначили проекти-переможці за результатом громадського голосування, що тривало з 01 по 21 серпня цього року. 

                    Слід зауважити, що до голосування було допущено 30 проектів і до нього   долучились 1 139 мешканців громади. Голосуючі віддали 4 544 голосів, тобто в середньому кожен голосуючий віддав свій голос за 4 проекти із 5 можливих. Цього року голосуванням було охопило близько 7,6% від загальної чисельності населення Слобожанської селищної територіальної громади. 


                       За умовами голосування, необхідно було набрати не менше 50 голосів і необхідну кількість голосів набрали всі 30 проектів, винесені на голосування.

                       Підрахунок голосів відбувався в електронній системі «Громадський проект» в автоматичному режимі, з додаванням до електронних голосів голоси, подані в паперовому вигляді (бюлетені заповнені безпосередньо голосуючим в пунктах голосування).

                       За місце в першій «десятці» розгорілася запекла боротьба за кожний голос. За сформованим рейтингом 4 перші місця посіли проекти, автори яких є мешканцями ж/м «Золоті ключі», 3 послідуючих – проекти мешканців села Степове, ще 2 проекти - авторів смт Слобожанське, і завершує місце в першій десятці проект, автором якого є мешканець села Степове. 


                       Автори цих проектів змогли за короткий термін, відведений для голосування, провести масштабну агітаційну роботу, роз’яснити важливість впровадження саме їх проектів, мобілізувати своїх знайомих, рідних, сусідів для голосування. 

                       Потенційними переможцями у 2019 році визначено 22 проекти на загальну суму 2 984,5 тис.грн. (перелік додається).

                       Попереду ще один важливий етап – розгляд та затвердження проектів-переможців на засіданнях постійних депутатських комісіях та черговому пленарному засідання селищної ради. 

                       Наголошуємо, що ключовим питанням стане визначення та затвердження депутатським корпусом загального обсягу коштів бюджету участі, які будуть передбачені для реалізації проектів-переможців у 2020 році. 

                       Так, Положенням про бюджет участі (громадський бюджет) Слобожанської селищної територіальної громади загальний обсяг бюджету участі становить не менше 1 відсотка від затвердженого обсягу власних доходів загального фонду бюджету територіальної громади.  

                       Тож, слідкуймо разом за рішеннями депутатського корпусу, якими мають бути  остаточно затверджені проекти-переможці. Звертаємо Вашу увагу, що рішеннями селищної ради може бути зменшено кількість проектів та обсяг коштів, передбачених на їх реалізацію.

                       Про хід виконання Плану заходів з реалізації проектів-переможців конкурсу Бюджету участі - 2018 року звітували керівники структурних підрозділів виконавчих органів селищної ради. На даний час реалізовано ще один проект «Полив зелених куточків школи». Це вже третій реалізований проект у 2019 році. Саме по завершенню цього проекту розпочнеться реалізація решти проектів на шкільному подвір’ї Слобожанського НВК №1 з облаштування квітників. 


                       На стадії реалізації перебувають 2 проекти з облаштування дитячих майданчиків по вул. 30 років Перемоги в селі Степове та проект «Естетичне облаштування водонапірної башти в смт Слобожанське по вул. В. Сухомлинського, 52».


                       Другий рік впровадження Бюджету участі став більш активним від попереднього року. Наші мешканці зрозуміли, що вони можуть долучитися до бюджетного процесу та вирішувати, якими мають бути їхня школа, будинок культури, двір, вулиця. 

                       Висловлюємо щиру вдячність авторам проектів та всім мешканцям громади, які активно долучились до голосування та привели проекти Бюджету участі до перемоги.

                       З переліком проектів-переможців Бюджету участі, рекомендованих для реалізації у 2020 році за кошти бюджету Слобожанської селищної територіальної громади можна ознайомитися за посиланням https://slobozhanske.pb.org.ua/files/document/1303/file/1567668346577_pozitivno-ta-negativno-otsinenikh-proektiv-v-ramkakh-biudzhetu-uchasti-gromadskii-biudzhet-slobozhanskoyi-selishchnoyi-teritorialnoyi-gromadi.pdf