У Слобожанській громаді відбулося нагородження авторів проектів-переможців Бюджету участі

Селищний голова Іван Камінський нагородив авторів успішно реалізованих проєктів в рамках Бюджету участі 2020 року. Урочисте нагородження відбулося 22 грудня 2021 року.

Бюджет участі в Слобожанській громаді впроваджується з 2018 року і за роки існування довів, що є одним з дієвим механізмів громадської участі, який дає можливість мешканцям впливати на розвиток громади та брати участь у бюджетному процесі.

Іван Камінський звернувся до авторів зі словами вдячності: «Дякую всім за вашу активну громадську позицію. Ваші ідеї дозволяють спільно виявляти проблеми в кожній галузі та реагувати на них у форматі реальних дій. А ще разом зробити громаду кращою, а життя більш комфортним для проживання, навчання та відпочинку», – зазначив селищний голова.

Людмила Микитьон, начальник відділу з питань економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету селищної ради, презентувала результати впровадження Бюджету участі – 2021, який цього року став знаковим, адже до процесу доєдналися ще 4 сільських населених пункти, або майже 8 тисяч мешканців. Саме їх проєкти (а їх було подано 45!) дозволили виявити проблеми, які найбільш турбують сільських мешканців.

Вже на початку року сформовано новий склад Координаційної ради з впровадження Бюджету участі, до якого увійшли представники всіх населених пунктів громади. А ще за пропозиціями мешканців внесено зміни до Положення про Бюджет участі (громадський бюджет).

В рамках Бюджету участі – 2021 переможцями визначено 18 проектів. На сесії селищної ради затверджено перелік проектів-переможців, а бюджетом громади передбачено 4,5 млн грн на реалізацію проєктів-переможців. У 2022 році розпочнеться етап реалізації цих проектів.

Зі словами вдячності звернулась до авторів Світлана Вусик, голова Координаційної ради з впровадження Бюджету участі: «Сьогодні ми відзначаємо авторів, чиї проєкти вже успішно реалізовано. Саме від таких інструментів, як громадський бюджет, опитування – місцева влада дізнається про ваші проблеми, готова почути їх та відреагувати. Тож, дякуємо вам за ідеї, креативний підхід до вирішення проблем громади. Ви є взірцем для всіх мешканців, та демонструєте свою громадську позицію, яка слугує прикладом для наступних авторів».

Цього року дипломи та цінні подарунки нагороди отримали 13 авторів, чиї проекти втілені в реальність. Серед них проекти з покращення навчального процесу (закупівля інтерактивних панелей, спортивного інвентаря, обладнання для шкільного телегуртка), організації дозвілля для дітей та дорослих (закупівля обладнання для кінопоказів в Степнянському будинку культури, на базі закупленого обладнання організовано та проведено: лекції, спостереження за сонцем та зоряним небом; сплави на каяках по річках Оріль, Ворскла, Самара, піші походи з розгортанням мотузкового парку), покращення благоустрою та інфраструктури громади (облаштування спортивного майданчика по вул. 30 років Перемоги в с. Степове; встановлення вуличних вказівників в селі Степове, озеленення дитячого майданчика на ж/р «Золоті ключі»).

Крім авторів проектів селищний голова Іван Камінський нагородив найбільш активних членів Координаційної ради з впровадження Бюджету участі. Так, за активну громадську позицію, особистий внесок в реалізацію процесу Бюджету участі (громадський бюджет) Слобожанської селищної територіальної громади Подякою селищного голови відзначено Валентину Половець, Ігоря Шаблико, Мирославу Рибалко та Юрія Мельника.

Сподіваємося, що скарбничка Бюджету участі буде і надалі поповнюватися новими креативними проектами. А нинішнім та майбутнім авторам бажаємо успіху і творчих перемог, нових креативних ідей, цікавих реалізованих проєктів.

 

Хочеш змін – дій сьогодні!

Галерея