Переможці проєктів «Бюджету участі» отримали вітання та подарунки

В урочистій атмосфері відбулось нагородження переможців проєктів «Бюджету участі». Ними стали небайдужі жителі громади, хто пишається та серцем відчуває причетність до громади свого життя.

В урочистій атмосфері відбулось нагородження переможців проєктів «Бюджету участі». Ними стали небайдужі жителі громади, хто пишається та серцем відчуває причетність до громади свого життя.


Нагородження відбулось у великій актовій залі сучасної нової «Слобожанської загально-освітньої школи  №2» Слобожанської селищної ради. Комплексна реконструкція, а фактично нове будівництво школи – завершено. І ми з гордістю можемо сказати, що пріоритетними й основними напрямками роботи виконавчого комітету Слобожанської селищної ради, депутатського корпусу в галузі освіти завжди було і є збереження освітніх кадрів, збереження та розвиток матеріально-технічної бази, залучення новітніх технологій та всебічний розвиток дитини.


Новітні здобутки довершуються й за рахунок участі в житті громади небайдужих громадян, які вже декілька років поспіль надають свої проєкти розвитку до бюджету участі! 


Бюджет участі – процес взаємодії Слобожанської селищної ради та її виконавчих органів із громадськістю, направлений на залучення жителів громади до участі у бюджетному процесі шляхом прийняття рішень щодо розподілу визначеної Слобожанською селищною радою частини коштів бюджету через подання відповідних проєктних пропозицій та проведення відкритого громадського голосування за такі проєкти, а також забезпечення відкритості та прозорості діяльності ради та її виконавчих органів.


Ви давно хочете, щоб з’явився простір для відпочинку молоді? Мрієте, щоб на вулиці встановили велопарковку, або маєте інші соціально-важливі ідеї? Тоді бюджет участі – ваш шанс зробити свій внесок у розвиток Слобожанської громади. Ви подаєте ідею та її технічне обґрунтування, а реалізовує її селищна влада за бюджетні кошти. Головне, щоб вашу ініціативу підтримала громада!


Учасники зустрічі мали змогу переглянули відеоролики з демонстрацією вже втілених в життя проєктів. Досвід реалізованих проєктів надихає писати нові пропозиції, залучати людей до голосування, втілювати ідеї в життя. 

У Слобожанській громаді бюджет участі впроваджено з 2018 року, й щороку зростає кількість поданих проєктів та активних громадян, які їх підтримують, обираючи найкращі шляхом голосування. Це дійсно дієвий інструмент поліпшення нашого з вами життя!

Переможців проєктів «Бюджету участі» привітав Слобожанський селищний голова Іван Камінський. Іван Миколайович подякував авторам яскравих креативних ідей та вручив нагороди й подарунки за активну громадянську позицію та перемогу в конкурсі проєктів.

Нагороди отримали: 


Валентина Половець, автор проєкту «Сучасні технології в школу»; 


Ірина Гудимова, автор проєкту «Театральний костюм - важлива складова виховних можливостей художнього образу»;


Оксана Музика «Інтерактивно-мультимедійна мовна лабораторія: «Smart Class»;


Наталія Міщенко, автор проєкту «Сучасний кабінет математики. Впровадження проектної технології в навчально-виховному процесі»;

Яна Мейта «Сучасний універсальний спортивний майданчик»;

Світлана Голендяєва «Перші кроки до мультиплікації»;

Дмитро Чиркін «Інтерактивне навчання - шлях до успіху»;


Валентина Полупанова «Майданчик настільних ігор»;


 Світлана Гуденко «Новітні смарт-технології для інтенсивного навчання»;


Таїсія Коваленко «Загадковий світ навчання»;

Олександр Голендяєв «Облаштуємо мультстудію меблями»;

Валентина Кириченко «Лего в освітньому просторі школи»;

Тетяна Павлик «Інтерактивна бібліотека в сучасній школі»;

Ольга Серікова «Забезпечимо сучасною апаратурою кабінет музичного мистецтва»;


Ростислав Масло «Собачі вбиральні на території смт Слобожанське».

Ще раз вітаємо наших переможців!

Шановні жителі громади! Мрієте, фантазуйте, пишіть проєкти на бюджет участі Слобожанської  селищної територіальної громади, і пам’ятайте гасло конкурсу «Бюджет участі»: «Хочете змін - дійте сьогодні»!

Про проекти, реалізовані в смт Слобожанське можете дізнатись: