Нагородження учасників Бюджету участі 2019

Сьогодні селищний голова Іван Камінський нагородив учасників бюджету участі, зокрема авторів проєктів "Місто дітей" і "Сортуємо сміття".

Сьогодні селищний голова Іван Камінський нагородив учасників бюджету участі, зокрема авторів проєктів "Місто дітей" і "Сортуємо сміття".




Бюджет участі – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проєктів або голосування за них. Минулоріч мешканці мікрорайону "Золоті Ключі" подавалися на конкурс з декількома проєктами, два з яких були реалізовані. Нині на території житлового масиву встановлені сортувальна станція та гумове покриття для дитячого майданчика. Детальніше дивіться за посиланням: https://youtu.be/JO7-3541kkQ

Реалізація першого проєкту дозволила зменшити завантаження сміттєвого полігону та локально покращити екологічну ситуацію. А встановлення безпечного покриття позбавило дітей шкідливого пилу з відсіву, який має негативний вплив на здоров'я. 


Автори проєкту сортувальної станції, зазначають, що така спільна робота жителів і місцевої влади, — відмінний приклад для всієї України.

‎Іван Камінський відмітив конструктивність співпраці з усіма учасниками проєктів. "Важливо втілювати у життя ідеї, у яких зацікавлена сама громада. Тому ми також хочемо, щоб спільнота була максимально згуртованою ", — додав селищний голова.


Нагадаємо, у Слобожанській громаді Бюджет участі впроваджено з 2018 року. Детальну інформацію про проєкти ви можете знайти на офіційному сайті Слобожанської селищної ради у вкладці "Бюджет участі".

Про проекти, реалізовані в смт Слобожанське можете дізнатись: