Координаційна рада з впровадження Бюджету участі Слобожанської ТГ обговорила питання впровадження Бюджету участі у 2022 році

На засіданні Координаційної ради, яке відбулося 18 травня, було розглянуто питання щодо реалізації у 2022 році проєктів-переможців в рамках Бюджету участі 2021 року та організації впровадження етапів Бюджету участі у 2022 році в умовах воєнного стану.

«Цього року в рамках Бюджету участі планувалося реалізувати 18 проєктів. На їх реалізацію з місцевого бюджету було передбачено 4,5 мільйонів гривень. Найбільше проєктів в категоріях «Інфраструктура» (7) та «Освіта» (4). Решта категорій: «Культура, молодь, спорт» - 3 проєкти, «Охорона здоров’я» - 2, ІТ та соціальний захист – по 1 проєкту», - зазначила голова Координаційної ради, заступник селищного голови Світлана Вусик.

На даний час діяльність органів місцевого самоврядування регламентується змінами до бюджетного та податкового законодавства, інших нормативних них актів, прийнятих у період воєнного стану. У зв’язку з цим переглянуто пріоритетність видатків місцевого бюджету, призупинено фінансування місцевих цільових Програм, у тому числі Програми реалізації Бюджету участі (громадський бюджет) Слобожанської селищної територіальної громади.

Після обговорення даного питання члени Координаційної ради одноголосно вирішили призупинити реалізацію проєктів, поданих в рамках Бюджету участі - 2021 року, до завершення в країні воєнного стану.

Щодо впровадження Бюджету участі (громадський бюджет) у 2022 році Координаційна рада прийняла рішення відтермінувати цей процес до 2023 року, дбаючи про безпеку своїх мешканців.

Щиро віримо в довгоочікувану перемогу ЗСУ, найшвидше повернення до мирного життя та відновлення можливості покращити життя в громаді за допомогою поданих мешканцями громади ідей.

Галерея