Відбулося засідання Координаційної ради з впровадження Бюджету участі Слобожанської селищної територіальної громади

Чергове засідання Координаційної ради з впровадження Бюджету участі Слобожанської ОТГ відбулося 2 липня 2019 року, де розглядався хід виконання Плану заходів з реалізації проектів-переможців конкурсу Бюджету участі-2018 року.

Чергове засідання Координаційної ради з впровадження Бюджету участі Слобожанської ОТГ відбулося 2 липня 2019 року, де розглядався хід виконання Плану заходів з реалізації проектів-переможців конкурсу Бюджету участі-2018 року.


На засіданні автор проекту Бюджету участі-2018 «Літній кінотеатр у Слобожанському» Вікторія Карнаух поділилася своїми враженнями від першого показу кінофільму, який став можливим завдяки реалізації її ідеї.

Вікторія запропонувала проводити показ кінофільмів на зеленій зоні заднього двора Будинку культури, на якій буде зручно розміститися для перегляду кінофільмів, бо місце перед центральним входом виявилось не дуже вдалим. Та для реалізації цієї пропозиції необхідно провести підготовчі заходи із залученням спеціалістів та, можливо, навіть громадськості, щоб привести територію до відповідного естетичного вигляду для проведення культурного заходу.


Крім цього проекту, завершена процедура закупівлі спеціального обладнання для проекту «Телевізійна студія». Стосовно проектів із облаштування квітників на шкільному подвір’ї Слобожанського НВК №1,то їх реалізація можлива лише по завершенню проекту «Полив зелених куточків школи», який передбачає створення системи поливу зелених насаджень на території школи. На даний час виконуються заплановані автором роботи. Розпочато процедуру закупівлі необхідного обладнання, передбаченого авторами в проектах із облаштування дитячих майданчиків по вул. 30 років Перемоги в селі Степове. На черговій сесії селищної ради водонапірну башту по вул. В. Сухомлинського, 52 на безоплатній основі передано в комунальну власність громади. Після проведення обстеження та оцінки технічного стану башти будуть розпочаті ремонтні роботи, передбачені автором проекту «Естетичне облаштування водонапірної башти в смт Слобожанському по вул. В. Сухомлинського, 52».


Наступним питанням, що було розглянуто на засіданні, було підведення підсумків етапу подання проектів в рамках Бюджету участі-2019 та ознайомлення членів Координаційної ради з переліком та змістом поданих проектів.

У ході обговорення за кожним із 39 поданих проектів було закріплено відповідальні структурні підрозділи та їх співвиконавці. Тож, розпочався ІІ етап Бюджету участі – аналіз та оцінка поданих проектів для їх відбору на голосування мешканцями громади.